Gubernatorius Mahamatas Fadoulas Mackaye naujienų agentūrai AFP sakė, kad per išpuolį prieš kariuomenės pozicijas taip pat žuvo 40 islamistų kovotojų. Incidentas vyko pelkėtoje vietovėje, kuria kaip atsargine baze kartais naudojasi tokių džihadistų grupuočių kaip Nigerijoje įsikūrusi „Boko Haram“ ar nuo jos atskilusios „Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincijos“ (ISWAP) kovotojai.

„Gynybos pajėgos atsakė nuožmiai ir išvijo priešą, palikusį 40 kūnų ir ginklų, bet mes gedime netekę 12 karių“, – sakė F. M. Mackaye telefonu.

„Boko Haram“ ir ISWAP reguliariai puldinėja kariuomenės objektus ir civilius.

Grupuotė ISWAP atsiskyrė nuo „Boko Haram“ 2016 metais ir nuo to laiko tapo didžiausia grėsme regionui: jos kovotojai puldinėja karius ir bazes, taip pat žudo ir grobia keleivius, stabdydami juos savo „kontrolės postuose“.

Džihadistų ir kariuomenės susirėmimas vyko antradienį auštant maždaug už 100 km į šiaurę nuo sostinės Ndžamenos, sakė aušto rango pareigūnas saugumo pajėgose, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Čado kariuomenės atstovas generolas Azemas Bermandoa Agouna patvirtino informaciją apie išpuolį, tačiau žuvusiųjų skaičius nenurodė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)