Ligų prevencijos ir kontrolės centro Užkrečiamųjų ligų rizikos analizės ir prevencijos departamento direktorius Jurijus Perevoščikovas per vyriausybės posėdį sakė, kad šaliai naujos atmainos užkratas buvo nustatytas ištyrus ėminį, paimtą iš vieno sunkvežimio vairuotojo, kuriam kovo pabaigoje buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19 ir kuris buvo hospitalizuotas.

„Labiausiai tikėtina, kad virusu buvo užsikrėsta Italijoje“, – nurodė epidemiologas.

Antrinių užsikrėtimo šio varianto patogenu atvejų kol kas nebuvo nustatyta.

Pasak J. Perevoščikovo, kovo viduryje Latvijoje buvo patvirtinti du užsikrėtimo Pietų Afrikoje atrastos atmainos koronavirusu atvejai, bet nėra susiję su ankstesniais atvejais.

Kaip rodo Latvijos biomedicinos tyrimų ir studijų centro duomenys, beveik 70-yje procentų Latvijoje sekoskaitai atrinktų mėginių šiuo metu aptinkama britiškoji koronaviruso atmaina.

Britiškojo varianto atvejų skaičius Latvijoje toliau auga. Iki šiol atlikus viruso genomo sekoskaitą patvirtinta 700 tokių atvejų – iš jų 63 per praėjusią savaitę – arba 68 procentai visų atsitiktinai ištirtų.

Prieš tris savaites šiek tiek sumažėjęs užsikrėtimų britiškąja atmaina skaičius praėjusią savaitę vėl pradėjo augti. Latvijos biomedicinos tyrimų ir studijų centro mokslo tarybos vadovas Janis Klovinis anksčiau sakė, kad britiškoji koronaviruso atmaina įsitvirtina Latvijoje.

J. Klovinis taip pat informavo, kad praėjusią savaitę Pietų Afrikos Respublikos viruso variantas SARS-CoV-2 buvo aptiktas viename iš sekoskaitai paimtų mėginių. Iš viso Latvijoje tokių nustatyta 11.

Biomedicinos tyrimų ir studijų centras iki šiol atliko 2 757 mėginių sekoskaitą. Praėjusią savaitę buvo patikrinti 96 mėginiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)