Naujienų agentūros AFP šaltinis policijoje patvirtino, kad 13 metų Graikijoje kalėti nuteistas J. Lagas buvo suimtas Belgijos sostinėje pagal tarptautinį arešto orderį.

Anksčiau antradienį Europos Parlamentas pranešė pritaręs siūlymui atimti iš J. Lago teisinę neliečiamybę.

EP nariai per išvakarėse surengtą slaptą balsavimą tvirtai parėmė tokią iniciatyvą 658 balsais prieš 25.

Balsavimas buvo surengtas graikų pareigūnų prašymu, J. Lagui ir kitiems „Auksinės aušros“ lyderiams spalį sulaukus 13 metų laisvės atėmimo bausmės už tokius nusikaltimus kaip vadovavimas nusikalstamai organizacijai.

Nuosprendis 48 metų J. Lagui negalėjo būti įvykdytas, nes šis gavo imunitetą, kai buvo išrinktas į europarlamentarus 2019 metais.

„Auksinės aušros“ vadovų, įskaitant įkūrėją Niką Michaloliaką, teismo procesas vadinamas vienu reikšmingiausių per šiuolaikinę Graikijos politikos istoriją.

Laisvės atėmimo bausmės vainikavo stulbinantį partijos, kuri 2015 metais Graikijoje buvo trečioje vietoje pagal populiarumą, lyderių nuopuolį.

Teismo procesą nulėmė naktį įvykdytas 34 metų reperio antifašisto Pavlo Fiso nudūrimas šalia kavinės Atėnų vakariniame Keracinio priemiestyje 2013 metų rugsėjį.

N. Michaloliakas ir dauguma kitų nuteistųjų jau yra už grotų, tačiau „Auksinės aušros“ ideologas Christas Papas tebesislapsto.