Po pirmadienį išėjimo į jūrą neturinčios Vakarų Afrikos valstybės rytuose įvykdyto tikslinio išpuolio dingo iš viso keturi žmonės, įskaitant kitą europietį ir burkinafasietį.

„Yra du Ispanijos piliečiai, kurių buvimo vieta Burkina Fase nežinoma“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Ispanijos URM.

Grupėje buvę kariškiai, girininkai ir užsienio žurnalistai buvo užpulti Faga Ngurmos rajone, pranešė vietos pareigūnas, pridūręs, kad, „preliminariais duomenimis, trys žmonės buvo sužeisti, dar keturi dingo“.

Išpuolio faktą patvirtino ir saugumo šaltiniai. Anot vieno iš jų, tarp vakariečių, be ispanų, buvo airis, o „jie visi dirbo aplinkosaugos nevyriausybinei organizacijai“.

„Anot gyvų išlikusių žmonių, per išpuolį buvo sužeisti du iš užsieniečių. Paieškos tęsiamos“, siekiant surasti keturis dingusiuosius, pridūrė šaltinis.

Anot šaltinių saugumo tarnybose, užpuolikai atvažiavo dviem pikapais ir keliolika motociklų.

Šaltinis Ispanijos užsienio reikalų ministerijoje nurodė, kad jos ambasada Malyje, taip pat akredituota Burkina Fase, „palaiko glaudžius ryšius su šeimomis, kurios nuolat informuojamos apie įvykius bei pastangas surasti“ abu ispanus.

Burkina Fasas, viena skurdžiausių valstybių pasaulyje, mėgina numalšinti nuožmų ginkluotų islamistų, 2015 metais įsiveržusių iš kaimyninio Malio, sukilimą.

Nuo to laiko žuvo beveik 1 100 žmonių, o dar daugiau nei milijonui teko paliko savo namus.

Šių metų sausį šalies pietryčiuose dingo vienas kunigas; įtariama, kad jis buvo pagrobtas.

Pernai rugpjūtį šiaurinio Džibo miesto didysis imamas buvo rastas negyvas tris dienos po to, kai ginkluoti asmenys sustabdė jo automobilį ir jį pagrobė.

2019 metų kovą Džibe buvo pagrobtas kitas kunigas, o 2018 metų vasarį šalies centrinėje dalyje buvo nužudytas katalikų misionierius Cesaris Fernandezas.