Naujausios COVID-19 aukos patenka į 60–99 metų amžiaus grupes.

Ankstesnę dieną skelbta apie 220 naujų COVID-19 atvejų ir keturių pacientų mirtį.

Sergamumas koronavirusine infekcija per pastarąsias dvi savaites šalyje siekia 407,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Antradienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 709 žmonės.

Nuo pandemijos pradžios Latvijoje patvirtinti iš viso 116 132 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir mirė 2 110 koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

Vyrauja britiškoji atmaina

Britiškoji koronaviruso atmaina Latvijoje dabar aptinkama beveik 70-yje procentų sekoskaitai atrinktų mėginių, rodo Latvijos biomedicinos tyrimų ir studijų centro duomenys.

Britiškojo varianto atvejų skaičius Latvijoje toliau auga. Iki šiol atlikus viruso genomo sekoskaitą patvirtinta 700 tokių atvejų – iš jų 63 per praėjusią savaitę – arba 68 procentai visų atsitiktinai ištirtų.

Prieš tris savaites šiek tiek sumažėjęs užsikrėtimų britiškąja atmaina skaičius praėjusią savaitę vėl pradėjo augti. Latvijos biomedicinos tyrimų ir studijų centro mokslo tarybos vadovas Janis Klovinis anksčiau sakė, kad britiškoji koronaviruso atmaina įsitvirtina Latvijoje.

J. Klovinis taip pat informavo, kad praėjusią savaitę Pietų Afrikos Respublikos viruso variantas SARS-CoV-2 buvo aptiktas viename iš sekoskaitai paimtų mėginių. Iš viso Latvijoje tokių nustatyta 11.

Biomedicinos tyrimų ir studijų centras iki šiol atliko 2 757 mėginių sekoskaitą. Praėjusią savaitę buvo patikrinti 96 mėginiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)