Apie tai skelbiama paaštrėjus įtampai tarp Maskvos ir Kijevo dėl padidėjusio susirėmimų tarp Ukrainos kariuomenės ir prorusiškų separatistų skaičiaus Ukrainos rytuose.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad „dėl nedraugiškų veiksmų iš Ukrainos pusės... nepageidaujamu asmeniu paskelbtas Ukrainos ambasados Rusijoje darbuotojas.“

Pranešime priduriama, kad neįvardytas diplomatas turės palikti Rusiją iki balandžio pabaigos.

Ministerija įspėjo Ukrainą, kad bus imtasi tolesnių veiksmų prieš Maskvoje esančios Ukrainos ambasados darbuotojus, jei „tęsis priešiški veiksmai“ prieš Rusijos diplomatus Ukrainoje.

Sprendimo išsiųsti Ukrainos diplomatą Rusija ėmėsi po to, kai praėjusią savaitę Ukraina išsiuntė Rusijos diplomatą, reaguodama į Maskvos nurodymą išsiųsti Ukrainos konsulą Sankt Peterburge.

Pastarosiomis savaitėmis stebima Rusijos diplomatų išsiuntimo iš Europos šalių ir JAV banga dėl įtarimų kibernetiniu įsilaužimu ir šnipinėjimu.
Solidarizuodamasi su Čekija, kuri neseniai išsiuntė 18 Rusijos diplomatų dėl 2014 m. gyvybių pareikalavusio sprogimo amunicijos sandėlyje, Rumunija pirmadienį išsiuntė Rusijos diplomatą.

Rusija anksčiau pirmadienį savo ruožtu išsiuntė Italijos diplomatą, reaguodama į panašų Romos žingsnį išsiųsti du Rusijos diplomatus dėl įtarimų šnipinėjimu.

Kijevas kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytuose nuo 2014 m., kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį.

Nuo šių metų pradžios Ukrainoje žuvo mažiausiai 31 vienas šalies karys, palyginti su 2020 m., kai iš viso žuvo 50 Ukrainos karių. Separatistai savo ruožtu praneša apie 22 kovotojų mirtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)