Be to, artimiausiu metu laukiama tolesnių veiksmų reaguojant į Vašingtono sankcijas, nurodė ministerija.

Pranešime sakoma, kad Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas su B. Gormanu susitiko pirmadienį.

„Aptarti kai kurie aktualūs dvišalių santykių klausimai. Pašnekovui įteikta Rusijos užsienio reikalų ministerijos nota apie rusų daromus JAV pasiuntinybės ir konsulinių įstaigų darbuotojų kelionių Rusijos Federacijos teritorijoje... tvarkos pakeitimus“, – sakoma pranešime ministerijos interneto svetainėje.

„Amerikiečiai informuoti, kad artimiausiu metu laukiama tolesnių sprendimų,... apie kuriuos savo laiku bus pranešta JAV pasiuntinybei“, – nurodė ministerija.

Praėjusią savaitę JAV paskelbė naują sankcijų Rusijai paketą, be kitų dalykų, apimantį 10 rusų ambasados Vašingtone diplomatų išsiuntimą ir draudimą JAV finansų institucijoms investuoti į naujų emisijų Rusijos valstybės skolinius vertybinius popierius.

Maskva analogiškai atsakė į diplomatų išsiuntimą, be to, paskelbė planuojanti atsisakyti susitarimo dėl Rusijos ir Amerikos diplomatų kelionių viena kitos teritorijose, taip pat apriboti JAV diplomatų trumpalaikių komandiruočių bei rusų samdymo JAV diplomatinėje misijoje galimybes.

Kremlius taip pat rekomendavo JAV pasiuntiniui Johnui Sullivanui nuvykti į Vašingtoną konsultacijoms. Tuo būdu jam pasiūlyta pasekti Rusijos pasiuntinio JAV Anatolijaus Antonovo, kovą pakviesto į Maskvą konsultacijoms, pavyzdžiu.