Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas pareiškė, kad „kovos su terorizmu priemonių panaudojimas prieš politiškai nepageidaujamas nuomones jokiu būdu nėra suderinamas su teisės viršenybės principais“.

Maskvos teismas surengė išankstinius klausymus dėl FBK ir jo regioninių biurų veiklos pripažinimo „ekstremistine“, prokurorams paprašius juos įtraukti į „teroristinių ir ekstremistinių“ organizacijų sąrašą, administruojamą Rusijos kovos su terorizmu komiteto.

Maskvos miesto teismas patvirtino, kad grupės regioninio tinklo veikla buvo įšaldyta, bet patikslino, kad taip nusprendė prokurorai ir kad teismas dar turi priimti galutinį sprendimą dėl šios grupės priskyrimo prie ekstremistinių.

Rusijos ekstremistinių organizacijų sąraše šiuo metu yra 33 susivienijimai, įskaitant džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“, teroristų tinklą „al Qaeda“ ir Jehovos liudytojus.

Visoms šioms grupėms uždrausta veikti Rusijoje, o už dalyvavimą jų veikloje gali būti baudžiama griežtomis laisvės atėmimo bausmėmis.

A. Navalnas, žymiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponentas, buvo suimtas sausį, sugrįžęs į Rusiją iš Berlyno, kur gydėsi dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Opozicionieriaus teigimu, už tą ataką buvo atsakingas Kremlius.

Maskva tokius kaltinimus neigia.

A. Navalnas kolonijoje į rytus nuo Maskvos esančiame Pokrovo mieste atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę po to, kai buvo nuteistas senoje sukčiavimo byloje. Savo įkalinimą jis laiko politiškai motyvuotu.