„Tai buvo „KRI Nanggala 402“ dalys – laivas suskilo į tris gabalus“, – pareiškė karinių jūrų pajėgų vadas admirolas Yudo Margono.

Tuo tarpu Indonezijos kariuomenės vadas Hadi Tjahjanto reporteriams pareiškė, jog „visi laive buvę 53 įgulos nariai mirė“.

Šalies valdžia skelbė ankstų sekmadienio rytą užfiksavusi signalų iš laivo buvimo vietos daugiau nei 800 metrų gylyje. Vėliau buvo panaudotas specialus Singapūro atsiųstas povandeninių laivų gelbėjimo laivas, kuris leido gauti vaizdinį patvirtinimą, jog tai yra laivas „KRI Nanggala 402“.

Taip pat ištraukta daugiau laivo dalių, įskaitant inkarą ir apsauginius kostiumus, kuriuose vilkėjo įgulos nariai.

„Tai yra „KRI Nanggala 402“ dalys. Jis skilo į tris dalis“, – sakė J. Margonas.

Karo laivai, lėktuvai ir šimtai karių „KRI Nanggala 402 povandeninio laivo karštligiškai ieškojo nuo tada, kai jis dingo per pratybas anksčiau šią savaitę. Tikėtasi stebuklingo išgelbėjimo ir to, kad jūreiviams užteks deguonies.

Tačiau šeštadienį laivynas pripažino, kad buvo rasta laivo nuolaužų ir daiktų iš jo. Todėl buvo konstatuota, kad laivas nuskendo, tad išgyvenusiųjų paieška dėl to iš esmės buvo nutraukta.

Tarp rastų objektų yra ir torpedų sistemos dalis, taip pat butelis alyvos, kuri naudojama sutepti periskopus. Taip pat buvo rastas maldos kilimėlis, koks yra dažnai naudojamas Indonezijoje, kur musulmonai sudaro didžiąją daugumą gyventojų.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo dingusius jūreivius pavadino šalies „geriausiais patriotais“. „Visi indoneziečiai reiškia savo gilią užuojautą dėl šio incidento, ypač povandeninio laivo įgulos narių šeimoms“, – pareiškė jis.

Priežastis vis dar nustatinėjama

Indonezijos valdžia oficialios šios nelaimės priežasties kol kas neskelbia, tačiau sako, kad povandeniniame laive veikiausiai įvyko elektros sistemos gedimas ir laivas negalėjo išplaukti į paviršių.

Laivyno vadas Yudo Margono atmetė sprogimo galimybę, tačiau šeštadienį pareiškė, jog turima duomenų, kad laivas suiro dėl vandens slėgio daugiau nei 800 metrų gylyje – gerokai giliau, nei vokiečių gamybos laivas gali atlaikyti.

Prancūzijos atsargos viceadmirolas Jeanas-Louis Vichot agentūrai AFP sakė, kad tokiame gylyje laivo korpusas veikiausiai susilankstė„ kaip akordeonas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)