Apie 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje per pastarąją parą buvo patvirtinta 349 691 naujas užsikrėtimo atvejis bei 2 767 mirties atvejai, o tai yra didžiausi rodikliai nuo pandemijos pradžios.

Apie 20 mln. gyventojų turintis ir labiausiai šalyje koronaviruso paveiktas Naujasis Delis nuo pirmadienio įveda savaitės trukmės karantiną, nes daugelyje ligoninių trūksta vietų ir deguonies.

„Nusprendėme pratęsti karantiną dar vienai savaitei, – vaizdo pranešime sakė Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalis. – Koronavirusas ir toliau siaučia ir pabaigos nematyti. Visi pritaria karantino pratęsimui.“

Apie tokį sprendimą pranešta šalies sveikatos apsaugos sistemai vargiai gebant susidoroti su smarkiai išaugusių infekcijos atvejų skaičiumi. Skelbiama, kad ligoninės yra perpildytos, daug kur trūksta deguonies ir vaistų. Pacientų šeimos pagalbos prašo socialiniuose tinkluose.

Šalies valdžia sulaukia kritikos, kad buvo nepasirengusi tokiam infekcijos atvejų šuoliui. Socialinis tinklas „Twitter“ sekmadienį pranešė, kad Indijos vyriausybės prašymu blokavo dešimtis žinučių, kuriuose kritikuojama esama krizė.

Per pastarąsias septynias dienas Indijoje užfiksuotas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – daugiau nei 2 mln., o tai yra 58 proc. atvejų daugiau nei ankstesnę savaitę, rodo AFP skaičiavimai.

Tarp kitų Indijos miestų, kuriuose įvesti karantinai, komendanto valandos ar kiti apribojimai, kuriais siekiama pažaboti koronaviruso plitimą, yra ir finansinis centras Mumbajus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)