Nota skelbė, jog du Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje darbuotojai tampa nepageidaujamais asmenimis Lietuvoje už veiklą, nesuderinamą su diplomato statusu. Notoje nurodoma jiems išvykti iš Lietuvos per septynias dienas.

Lietuva priėmė tokį sprendimą po beprecedenčių įvykių Čekijoje, solidarizuojantis su šia šalimi ir taip reiškiant visišką palaikymą Čekijos Respublikai dėl jos veiksmų, reaguojant į 2014 metais įvykdytą sprogdinimą bei neadekvačius Rusijos atsakomuosius žingsnius.

Šalies užsienio reikalų ministras G. Landsbergis penktadienį apie tai pasidalijo žinute tviteryje.

Į tai sureagavo Rusijos ambasada Baltarusijoje, pasidalinusi G. Landsbergio postu ir prirašiusi #SmallDickEnergy (liet. k. „Mažo penio energija“).

Tiesa, šeštadienį šis nepagarbus įrašas buvo pašalintas iš oficialios Rusijos ambasados Baltarusijoje tviterio paskyros.

Nemaža dalis internautų stebėjosi tokia „naują lygį“ pasiekusia Rusijos ambasados Baltarusijoje komunikacija.

„Įsivaizduokite, kad dirbate Putinui ir šitaip tviteryje rašote. Tarsi tai nebūtų susiję su jo mažu peniu“, – rašė vienas internautas.

„Štai kaip dabar siekiama valstybinio pripažinimo“, – stebėjosi kitas internautas.

„Mažo penio energija yra geriau nei jokio penio energija“, – rašė dar vienas, pasidalinęs Vladimiro Putino nuotrauka.



Primename, kad praėjusią savaitę Čekijos vyriausybė, remdamasi žvalgybos ataskaita, pranešė, kad Rusijos karinės žvalgybos agentūra GRU 2014 metais jos teritorijoje surengė du sprogdinimus, iš kurių vienas pražudė du žmones ir padarė reikšmingos materialinės žalos.

Dėl to Čekija iš šalies iš pradžių išsiuntė 18 rusų diplomatų, kuriuos laiko slaptais agentais, o ketvirtadienį pranešė, jog Prahą turės palikti dar 63 Rusijos ambasados darbuotojai, kad joje liktų dirbti tiek asmenų, kiek čekai turi darbuotojų ambasadoje Maskvoje.

Šios šalies Vyriausybė taip pat paprašė partnerių solidarumo – iš ES ir NATO valstybių sostinių išsiųsti dalį Rusijos atstovybėse dirbančių galimų agentų. Solidarumą su Čekija jau parodė Slovakija, ji nusprendė išsiųsti tris rusų diplomatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1448)