Valstybinė naujienų agentūra TASS pranešė, kad atminimo lentos buvo iškabintos ant vieno pastato Vladivostoko geležinkelio stotyje, į kurią Šiaurės Korėjos lyderiai atvykdavo šarvuotais traukiniais.

Rusija ir Šiaurės Korėja turi bendrą sieną ir palaiko glaudžius diplomatinius santykius.

Regiono administracijos vadovo pavaduotojas Konstantinas Šestakovas pasveikino šį „istorinį“ įvykį, pagerbiant Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) ir jo sūnaus Kim Jong Uno vizitus Rusijoje.

2019 metų balandį Kim Jong Unas buvo traukiniu atvykęs į Vladivostoką pirmą kartą susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Jo tėvas Kim Jong Ilas Rusijoje lankėsi tris kartus. Per vieną iš apsilankymų 2011 metais jis buvo surengęs derybas su tuometiniu Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu Sibiro rytuose esančiame Ulan Udė mieste.

„Visi šie vizitai padėjo tvirtą pagrindą mūsų draugiškų ryšių ir gerų kaimyninių santykių stiprinimui su mūsų regionu“, – sakė K. Šestakovas.

Sovietų Sąjunga Stalino laikais atliko svarbų vaidmenį Šiaurės Korėjos kūrime, kai po Antrojo pasaulinio karo ir Japonijos pasidavimo su Jungtinėmis Valstijomis padalino Korėjos pusiasalį pagal 38-ąją lygiagretę į dvi zonas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)