Policija per penktadienį surengtus reidus taip pat sulaikė 62 asmenis, įtariamus ryšiais su bėglio verslininko Faruko Fatiho Ozero vadovaujama įmone.

Prokurorai F. F. Ozerą įtaria „sukčiavimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir nusikalstamos organizacijos įkūrimu“, pažymėjo privati naujienų agentūra DHA.

Turkijos saugumo pareigūnai ketvirtadienį paviešino nuotrauką, kurioje matyti, kaip šis asmuo praeina pasų kontrolę Stambulo oro uoste, norėdamas išvykti į neatskleistą vietą.

Vėliau šaltiniai saugumo tarnybose patvirtino, kad F. F. Ozeras, kuris, kaip pranešama, yra 27 ar 28 metų amžiaus, yra Albanijoje.

Teisingumo ministerija ėmėsi teisinių procedūrų, siekdama F. F. Ozero arešto ir jo ekstradicijos iš Albanijos sostinės Tiranos, informavo oficialioji Anatolijos naujienų agentūra.

Birža „Thodex“ sustabdė prekybą, trečiadienį paskelbusi mįslingą pranešimą, kuriame teigiama, kad jai reikalingos penkios dienos, kad apdorotų tam tikrą išorinę investiciją.

Pasak žiniasklaidos, birža buvo uždaryta, paėmusi mažiausiai 2 mlrd. dolerių iš 391 tūkst. investuotojų.

62 įtariamieji buvo sulaikyti per tuo pat metu surengtus reidus aštuoniuose miestuose, įskaitant didžiausią Turkijos miestą Stambulą, nurodė valstybinė naujienų agentūra.

Policija atliko kratas kompanijos būstinėje Stambulo Azijos pusėje ir konfiskavo kompiuterių bei skaitmeninės medžiagos, pranešė spauda.

Kol kas nepaskelbta išsamesnės informacijos apie sulaikytuosius.

Anatolijos naujienų agentūra nedetalizuodama informavo, jog išduoti orderiai sulaikyti dar 16 asmenų.