„SOS Mediterranee“, turinti gelbėjimo laivą „Ocean Viking“, vėlai ketvirtadienį paskelbė, kad Viduržemio jūroje į šiaurės rytus nuo Libijos sostinės Tripolio buvo pastebėta nelaimę patyrusi guminė valtis, kurioje iš pradžių buvo maždaug 130 žmonių.

Gelbėjimo laivas gyvų žmonių nesurado, bet netoli valties buvo pastebėta mažiausiai 10 lavonų, sakoma organizacijos pranešime.

Libija yra dalis svarbaus migracijos maršruto, kuriuo žmonės mėgina pasiekti Europą per Viduržemio jūrą. Nelegalūs žmonių gabentojai naudojasi chaosu, kilusiu šioje Šiaurės Afrikos valstybėje po diktatoriaus Muamaro Kadhafi nuvertimo 2011 metais per NATO remtą sukilimą.

Kontrabandininkai neretai sugrūda nevilties apimtas šeimas į prastai aprūpintas gumines valtis, kurios pavojingoje centrinėje Viduržemio jūros dalyje dažnai nuskęsta.

Minėta Europos humanitarinė organizacija nurodė, kad šiemet Viduržemio jūroje jau nuskendo daugiau kaip 350 žmonių, neskaitant naujausios nelaimės aukų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)