„Atsižvelgdamas į didesnį COVID-19 atvejų, nustatomų į Kanadą iš Indijos ir Pakistano atvykstantiems lėktuvų keleiviams, skaičių... 30-iai dienų sustabdau visus komercinius ir privačius keleivinius skrydžius į Kanadą iš Indijos ir Pakistano“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė O. Alghabra.

„Tai laikina priemonė, kol vertiname situaciją ir sprendžiame dėl tinkamų priemonių“, – pridūrė jis.

Krovinių skraidinimas nesustabdytas nenorint paveikti vakcinų, asmeninės apsaugos priemonių ir kitų būtinų prekių gabenimo.

Sveikatos apsaugos ministrė Patty Hajdu sakė, kad bendrai COVID-19 nustatoma tik 1,8 proc. į Kanadą atvykstančių keleivių. Nors pastaruoju metu keleiviai iš Indijos sudarė 20 proc. visų atvykstančių lėktuvų keleivių, daugiau kaip pusė visų užsikrėtusių keleivių buvo atskridę iš Indijos, sakė ministrė.

Pasak jos, daug COVID-19 atvejų siejama ir su keleiviais iš Pakistano.

Indija šiuo metu sunkiai grumiasi su didžiule nauja COVID-19 banga, dėl kurios kaltinamos nauja viruso atmaina ir švelnios taisyklės, nesutrukdžiusios pastaraisiais mėnesiais vykti didžiuliams religiniams ir politiniams susibūrimams.

Ketvirtadienį šalis pranešė per parą nustačiusi per 300 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Kanadoje jau išaiškinta kelios dešimtys užsikrėtimo Indijoje identifikuota viruso atmaina atvejų, praneša žiniasklaida.

Jungtiniai Arabų Emyratai ketvirtadienį taip pat paskelbė, kad sustabdys visus skrydžius iš Indijos. Didžioji Britanija šią savaitę uždraudė atvykti keleiviams iš Indijos, o Prancūzija nusprendė, kad iš Indijos atvykę žmonės turės 10 dienų karantinuotis.

Pernai gruodį Kanada dėl „britiškosios“ koronaviruso atmainos protrūkių buvo trumpam sustabdžiusi skrydžius iš Britanijos.

Trečią pandemijos bangą išgyvenanti Kanada ketvirtadienį užregistravo 9 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Bendras užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje padidėjo iki 1 151 276, įskaitant 23 812 mirties atvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)