„Vijay Vallabho (Vidžajaus Valabho) ligoninės intensyviosios slaugos skyriuje kilus gaisrui, viduje buvo 17 pacientų, kurių 13 mirė, o keturi buvo perkelti į kitas įstaigas“, – sakė ugniagesių departamento pareigūnas Morrisonas Khavari (Morisonas Khavaris).

„Ugnis jau užgesinta“, – sakė jis ir pridūrė, kad gaisras kilo maždaug 3 val. (0 val. 30 min. Lietuvos laiku), o jo priežastys dar tiriamos.

Visajuje-Virare Maharaštros valstijoje kilęs gaisras yra naujausia tragedija Indijoje, sunkiai besigrumiančioje su didžiule nauja COVID-19 banga. Šalyje labai trūksta deguonies, vaistų ir vietų ligoninėse COVID-19 pacientams.

Prieš dvi dienas kitoje tos pačios valstijos ligoninėje dėl nuotėkio deguonies rezervuare nutrūkus deguonies tiekimui mirė 22 COVID-19 pacientai.

Anksčiau šį mėnesį Maharaštroje per gaisrą vienoje privačioje ligoninėje žuvo keturi pacientai, o kovą per gaisrą vienoje Mumbajaus klinikų – 11.

Indijoje vien šį mėnesį užregistruota 4 mln. naujų COVID-19 atvejų, todėl ilgą laiką nepakankamai finansuota sveikatos apsaugos sistema atsidūrė prie galimybių ribos.

Dėl naujausio protrūkio kaltinamos nauja viruso atmaina ir švelnios taisyklės, nesutrukdžiusios pastaraisiais mėnesiais vykti didžiuliams religiniams ir politiniams susibūrimams.

Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) penktadienį turi surengti mažiausiai tris pasitarimus dėl deguonies ir svarbių vaistų tiekimo.

Labiausiai nauja pandemijos banga veikia sostinę Naująjį Delį, kur pastarosiomis dienomis užregistruojama šimtai tūkstančių naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)