„Ukraina visuomet budri, tačiau džiaugiasi bet kokiais žingsniais siekiant sumažinti karinį buvimą ir deeskaluoti situaciją Donbase. Ukraina siekia taikos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė V. Zelenskis.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad nuo penktadienio kariai pradės grįžti į savo bazes iš karinių pratybų netoli Ukrainos ir 2014 metais Maskvos aneksuotame Kryme, dėl kurių išaugo įtampa su Vakarais,

„Manau, kad skubių patikrinimų tikslai buvo pasiekti“, – ketvirtadienį per pratybas Rusijos aneksuotame Kryme sakė S. Šoigu. Pasak ministro, kariai į bazes turi grįžti iki gegužės 1 dienos.

Rusija per pastarąsias savaites dislokavo dešimtis tūkstančių karių savo pasienyje su Ukraina ir Kryme. S. Šoigu tokį pajėgų telkimą pavadino „mokymais“, esą surengtais reaguojant į „grėsmingus“ NATO veiksmus.

Kijevas nuo 2014 metų kovoja su prorusiškais separatistais Rytų Ukrainoje. Šis konfliktas įsiplieskė Maskvai aneksavus Krymą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)