Apie sprendimą bus informuotas ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

„J. Vitenbergas į ekonomikos ministro postą buvo deleguotas mūsų partijos, todėl būtų teisinga, jei jis kartu su viešu pranešimu apie prisijungimą prie kitos partijos paskelbtų ir apie savo atsistatydinimą“, – sakė KPV LV atstovė Inesė Uozuolinia.

KPV LV valdybos atstovė Ieva Krapanė savo ruožtu sakė, kad J. Vitenbergo perėjimas į Nacionalinį aljansą buvo netikėtas.

„Tai buvo nelengvas sprendimas, nes iki šiol mes, kaip partija, gynėme žmogų, kuriuo tikėjome ir kurį palaikėme sunkiu metu, priimant sudėtingus ir visuomenei nesuprantamus sprendimus“, – sakė ji ir pridūrė, kad partija gerbia J. Vitenbergo sprendimą „pasukti kitu keliu“.

„Suprasdami, kad šiuo metu, pandemijos sąlygomis, valstybei būtinas stabilumas, mes jau aptarėme galimus naujus kandidatus, kurie galėtų užtikrinti nepertraukiamą Ekonomikos ministerijos veiklą“, – sakė I. Krapanė.

Pagal koalicinį susitarimą KPV LV priklauso trys ministrų portfeliai – vidaus reikalų, gerovės ir ekonomikos. Susitarimas numato, kad ministras turi būti per savaitę nušalintas nuo pareigų, jei jį delegavusi partija raštu informuoja apie jo atšaukimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)