„Iš Sirijos į Izraelio pietinį Negevą buvo paleista raketa „žemė–oras“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Izraelio gynybos pajėgos.

„Atsakydami smogėme baterijai, iš kurios paleista raketa, ir kitoms baterijoms „žemė–oras“ Sirijoje“, –sakoma pranešime.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, kad Izraelis šaudė iš Golano Aukštumų ir taikėsi „į pozicijas netoli Damasko“.

Nors pranešimų apie Izraelyje sužeistus žmones ar padarytą žalą nebuvo, anksčiau aidėjo sirenos netoli Abu Krenato kaimo, šalia Dimonos branduolinio objekto.

Izraelis neskelbia informacijos apie savo branduolinį arsenalą, bet užsienio ekspertai sako, kad žydų valstybė turi 100–300 branduolinių kovinių galvučių.

SANA nurodė, kad Sirijos oro gynybos sistema sėkmingai perėmė daugumą raketų. Remdamasi šaltiniu kariuomenėje agentūra pranešė, kad buvo sužeisti keturi kariai, padaryta „tam tikra materialinė žala“.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis nuolat rengia reidus Sirijoje, dažniausiai taikydamasis į Irano ir Libano „Hizbollah“ pajėgas, taip pat vyriausybinę kariuomenę.

Izraelis retai patvirtina smūgius Sirijoje, bet izraeliečių armija yra sakiusi, kad pernai šioje karo draskomoje šalyje smogė maždaug 50 taikinių.

Vasario pabaigoje Izraelis sudavė aviacijos smūgių rajone į pietus nuo Damasko. Tame rajone yra Irano Revoliucinės gvardijos ir „Hizbollah“ pajėgų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)