Europos Sąjungos Teisingumo Teismas panaikino daugiau nei dešimtmetį taikytą kelionių draudimą ir lėšų įšaldymą 44 metų Aishai Kadhafi, siejamai su kruvinu susidorojimu su protestuotojais šioje Šiaurės Afrikos šalyje.

Teismo nutartyje sakoma, kad tremtyje Omane gyvenanti A. Kadhafi nebedalyvauja Libijos politinėje veikloje, be to, ES institucijoms nepavyko pagrįsti, kodėl ji ir toliau kelia „grėsmę tarptautinei taikai ir saugumui“.

Pasak Bendrijos atstovo, ES Taryba „atidžiai išanalizuos šią nutartį ir nuspręs, kaip elgtis toliau“.

ES Taryba per 2 mėnesius gali apskųsti Teismo sprendimą.

Sankcijas A. Kadfahi Briuselis paskelbė 2011 metais, Jungtinėms Tautoms ją įtraukus į sankcijų sąrašą dėl žiauraus susidorojimo su protestuotojais, sukilusiais prieš jos tėvo režimą.

Po to, kai 2011 metų rugpjūtį Tripolis atiteko sukilėliams, Aisha, jos motina ir vienas iš jos brolių pabėgo į kaimyninį Alžyrą.

Vėliau šeimai buvo suteiktas prieglobstis Omane su sąlyga, kad ji nedalyvaus politinėje veikloje.

Teisininkės išsilavinimą turinti A. Kadhafi, buvusi JT geros valios ambasadorė, priklausė Saddamo Husseino tarptautinei gynėjų komandai, kai Irako lyderis buvo nuverstas per 2003 metų JAV vadovautą invaziją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)