Jų pakaks 25 mln. žmonių paskiepyti, pažymi agentūra.

Televizijos kanalo NHK duomenimis, už vakcinaciją atsakingas ministras Taras Konas trečiadienį per diskusiją su savivaldos atstovais informavo apie vyriausybės planus nuo gegužės pabaigos kiekvieną savaitę gauti po maždaug 10 mln. „Pfizer“ vakcinos dozių.

Antradienį sveikatos apsaugos, darbo ir gerovės ministras Norihisa Tamura, atsakydamas į opozicijos deputato paklausimą, pripažino, kad Japonijos vyriausybei kol kas nepavyko pasirašyti su Amerikos farmacijos kompanija „Pfizer“ dokumento dėl papildomo vakcinos nuo koronaviruso tiekimo, nors šalies premjeras Yoshihidė Suga jau pareiškė, kad toks susitarimas sudarytas.

Praėjusią savaitę Japonijos vyriausybės vadovas, komentuodamas vizito į JAV rezultatus, paskelbė, jog jis susitarė, kad Japonija iki rugsėjo gaus „Pfizer“ vakcinos dozių, kurių pakaks visiems šalies gyventojams nuo 16 metų amžiaus paskiepyti.

Pernai Japonija pasirašė sutartis dėl preparatų nuo koronaviruso tiekimo su britų ir švedų kompanija „AstraZeneca“, JAV kompanija „Moderna“ bei JAV ir Vokietijos konsorciumu „Pfizer“/“BioNTech“. Iš viso šalis tikisi gauti 310 mln. vakcinos dozių. Šiuo metu gyventojai skiepijami tik šalyje aprobuota „Pfizer“ vakcina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)