„Vakcinavimas dabar yra pirmaeilės svarbos,... kad rudenį galėtų susidaryti bandos imunitetas“, – skaitydamas metinį pranešimą pažymėjo V. Putinas.

„Mūsų mokslininkai padarė tikrą proveržį. Dabar Rusija turi tris patikimas vakcinas nuo koronaviruso“, – pridūrė jis.

68 metų prezidentas praėjusią savaitę buvo paskiepytas antrąja vakcinos nuo pandeminio koronaviruso doze. Jis nenurodė, kuria iš trijų rusiškų vakcinų – „Sputnik V“, „EpiVacCorona“ ar „CoviVac“ – buvo paskiepytas.

Trečiadienį jis dar kartą pakartojo savo prašymą visiems rusams pasiskiepyti.

„Kreipiuosi į visus Rusijos piliečius: pasiskiepykite. Tai vienintelis būdas mums atsikratyti šios mirtinai [pavojingos] ligos“, – sakė jis.

Nors Rusija vakcinacijos kampaniją pradėjo gruodžio pradžioje, anksčiau už daugumą pasaulio valstybių, skiepijimo procesas šalyje vyksta sunkiai.

Daugelis rusų skeptiškai žiūri į vakcinas. Neseniai atliktas sociologinis tyrimas parodė, kad skiepų nori mažiau nei trečdalis rusų.

Trečiadienio duomenimis, nuo pandemijos pradžios Rusijoje nustatyta per 4,7 mln. COVID-19 atvejų, 106 tūkst. užsikrėtusių žmonių mirė.

Tačiau V. Putinas vėl pakartojo visos pandemijos metu kartojamą savo teiginį, kad Rusija su COVID-19 protrūkiu dorojasi geriau už daugumą valstybių.

„Sveikatos apsaugos [sistemos] daugelyje pirmaujančių valstybių negalėjo taip veiksmingai atremti epidemijos kaip mes, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)