Laivo įgula pirmadienį paliko nikelio rūdos krovinį gabenusį laivą prie Malimono miesto, esančio pietinėje Mindanao saloje, kai laivas užplaukė ant seklumos.

Antradienį, prieš nutrūkstant ryšiui su laivo įgula, aštuoniolika jos narių buvo gelbėjimo valtyje, pranešė pakrančių apsaugos atstovas Armandas Balilo. Likusių dviejų žmonių likimas nežinomas.

„Mes palaikėme ryšį iki šio ryto, kai jų gelbėjimosi valtis dreifavo. Paieškos ir gelbėjimo komandos dėl aukštų bangų susiduria su sunkumais“, – sakė A. Balilo. Jis pridūrė, kad dingusiųjų taip pat ieškoma iš oro.

„Jie pranešė (pakrančių apsaugos) dispečerinės vadovui, kad du įgulos nariai nuo jų atsiskyrė“, – nurodė jis.

Pasak A. Balilo, jie negavo pranešimo apie Filipinuose registruoto laivo „Cebu Great Ocean“, kuriame buvo 2 tūkst. litrų dyzelinio kuro, būklę.

Filipinuose taifūnas „Surigae“ jau pareikalavo mažiausiai dviejų žmonių gyvybių, dėl kilusių potvynių ir stipraus vėjo beveik 160 tūkst. gyventojų buvo priversti ieškoti laikino prieglobsčio prieglaudose, pranešė nelaimių valdymo agentūra.

Taifūnas „Surigae“ sausumos pasiekti neturėtų, tačiau vėjo greitis jo centre – beveik už 500 km nuo šalies rytinės pakrantės – siekia iki 175 km per valandą.

Jūrų uostuose dėl audros įstrigo tūkstančiai žmonių ir šimtai laivų, nurodė pareigūnai, stichijai lėtai judant šiaurės vakarų kryptimi pagrindinės Lusono salos link.

Manoma, kad artimiausiomis dienomis audra nuo šalies atsitrauks, pranešė meteorologijos tarnyba.

Filipinai per metus išgyvena vidutiniškai po 20 audrų ir taifūnų, kurie dažnai nuniokoja gyventojų derlių, namus ir šalies infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)