„Įvairiais kanalais patvirtinus duomenis dėl teroristinių objektų vietos, Rusijos oro ir kosminių pajėgų lėktuvai sudavė aviacijos smūgių“, – sakoma pranešime.

„Sunaikintos dvi slėptuvės, iki 200 kovotojų, 24 pikapai su didelio kalibro kulkosvaidžiais, taip pat apie 500 kg amunicijos ir komponentų savadarbiams sprogstamiesiems užtaisams“, – pridūrė ministerija.

Pareiškime nenurodomi nei smūgių laikas, nei grupuotė, į kurią taikytasi.

Jame sakoma, kad antskrydžių taikinys buvo „užmaskuota bazė“, kur „teroristinės grupės“ rengė atakas Sirijoje ir gamino sprogmenis prieš kitą mėnesį įvyksiančius Sirijos prezidento rinkimus.

Tos grupės esą planavo „teroristines atakas ir išpuolius prieš vyriausybines agentūras didžiuosiuose miestuose, kad destabilizuotų padėtį šalyje prieš Sirijos prezidento rinkimus“.

Gegužės 26 dieną paskirti rinkimai bus antri nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais.

Per dešimtmetį trunkantį Sirijos karą jau žuvo per 388 tūkst. žmonių, o pusė gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Šie rinkimai tikriausiai išlaikys valdžioje prezidentą Basharą al Assadą.

Rusija viso konflikto metu buvo svarbi B. al Assado režimo sąjungininkė, o Maskvos karinis įsikišimas 2015 metais padėjo pakreipti karo eigą.

Vasarį Rusija pasmerkė JAV smūgius Irano remiamoms sukarintoms grupuotėms Rytų Sirijoje ir pareikalavo, kad Vašingtonas gerbtų Sirijos teritorinį vientisumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)