Sekmadienį Benujės valstijos Agatu rajone įvykęs nelaimingas atsitikimas yra vėliausias virtinėje tokių tragedijų šioje naftos turtingoje Vakarų Afrikos valstybėje.

„Vakar katastrofos vietoje buvo rasti 12 kūnų, o sudegė daugiau kaip 50 namų ir parduotuvių“, – pažymėjo Valstybės ekstremalių situacijų valdymo agentūros (SEMA) vykdomasis sekretorius Emmanuelis Shioras.

Pasak jo, daug žmonių taip pat buvo sužeisti per kilusį gaisrą – taigi, nuogąstaujama, jog aukų skaičius gali dar išaugti.

„Mūsų darbuotojai tebenaršo zoną, siekdami nustatyti, ar sudegusiuose pastatuose galima rasti daugiau kūnų“, – naujienų agentūrai AFP sakė E. Shioras.

Jo duomenimis, vairuotojas nesuvaldė benzinvežio, todėl jis apvirto ir užsidegė, o liepsnos išplito ir apėmė netoli esančius namus bei parduotuves.

„Avarinės tarnybos buvo greitai mobilizuotos į įvykio vietą, o gaisras buvo užgesintas. Dabar padėtis yra rami“, – pridūrė SEMA vadovas.

Nigerijoje dauguma žmonių gyvena skurdžiai, nors jų šalis yra didžiausia naftos gamintoja Afrikoje ir kasdien paruošia apie 2 mln. barelių naftos.

Neretai tokių incidentų nutinka, kai gyventojai mėgina nuleisti iš vamzdynų naftos arba benzino, taip pat per benzinvežių avarijas prastai prižiūrimuose šalies keliuose.

Sausį pietiniame Agboro mieste susprogus autocisternai gyvybės neteko keturi žmonės, o dar 11 buvo sužeisti.

Pernai spalį didžiausiame Nigerijos mieste Lagose užsidegus ir susprogus dujovežiui penki žmonės žuvo, dar aštuoni buvo sužeisti, o dešimtys namų ir įmonių patalpų buvo apgadinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)