Tai yra trečiasis iš keturių suvaržymų švelninimo etapų. Švelninimas buvo pradėtas kovo viduryje, pradėta laisvinti du mėnesius galiojusį karantiną, įvestą siekiant suvaldyti trečiąją infekcijų bangą.

Ribojimų švelninimas pradėtas pradinių mokyklų atidarymu prieš menėsį, po jų balandžio pradžioje atvertos vidurinės mokyklos ir leista barams ir restoranams aptarnauti klientus lauko erdvėse.

Penktadienį Portugalija atšaukė skrydžių iš Jungtinės Karalystės (JK) ir Brazilijos draudimą, tačiau leido atvykti iš šių šalių tik dėl „būtinųjų priežasčių“. Pasak šalies Vidaus reikalų ministerijos, „būtinosiomis“ laikomos kelionės „dėl darbo, studijų, šeimos susitikimų, sveikatos ar humanitarinių priežasčių“.

Lisabona taip pat toliau reikalaus iš keliautojų, kurie atvyksta iš šalių, kur sergamumas viršija 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų, po atvykimo dvi savaites saviizoliuotis. Reikalavimas apima tokias šalis, kaip Brazilija, Pietų Afrikos Respublika (PAR), Prancūzija ir Nyderlandai.

Paskutinis apribojimų švelninimas bus įgyvendintas po dviejų savaičių. Jei sveikatos padėtis pagerės, bus leista organizuoti viešuosius renginius atvirose erdvėse, teigė vyriausybė.

Portugalijoje, kurioje gyvena 10 mln. žmonių, iki šios dienos suskiepyta apie 2,5 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių. Apie 650 tūkst. žmonių gavo abi vakcinos dozes.

Šalyje kasdien patvirtinamų COVID-19 atvejų skaičius stabilizavosi ties maždaug 500 riba. Palyginimui, sausį buvo fiksuotas net 13 tūkst. atvejų paros prieaugis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)