„Rusijos pasiuntinybės Kijeve aukšto rango diplomatas per 72 valandas nuo balandžio 19-osios turi palikti Ukrainos teritoriją“, – sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovo komentare.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) šeštadienį ryte pranešė sulaikiusi ukrainiečių konsulą Oleksandrą Sosoniuką, apkaltinusi jį gavus neskelbtinos informacijos, „saugomos teisėsaugos organų ir Rusijos FSB duomenų bazėse“, gavimu iš vieno Rusijos piliečio.

Rusijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį atkreipė dėmesį, kad „tokio pobūdžio veikla... nesuderinama su konsulinio pareigūno statusu ir kenkia Rusijos Federacijos saugumo interesams“.

„Paskelbta, kad [konsulo] buvimas Rusijoje yra nepageidaujamas ir jam rekomenduota išvykti per 72 valandas, skaičiuojant nuo šių metų balandžio 19 dienos“, – sakoma pranešime.

Kijevas ukrainiečių konsulo sulaikymą Sankt Peterburge pavadino neteisėtu ir mano, kad taip buvo pažeista 1963 metų Vienos konvencija dėl diplomatinių santykių.

Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministerija tvirtino, kad diplomatas nesusijęs su slaptos informacijos gavimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)