J&J taip pat norėjo su konkurentais sudaryti neoficialų aljansą, kuris būtų leidęs visiems gamintojams bendrai kalbėti vakcinų saugumo klausimais ir kartu spręsti su kraujo krešulių rizika susijusius iššūkius.

Penktadienį savo pranešime CNN „Pzifer“ atstovas atsisakė komentuoti „The Wall Street Journal“ publikaciją, tik patikino: „Pzifer“ noriai naudojasi visomis mokslinių mainų galimybėmis, jeigu tik jos suteikia naudos, kurios negautume iš kitų grupių ar kontrolės tarnybų. Esame bendradarbiavę ir bendradarbiausime toliau su bet kuriuo vakcinos gamintoju šioje mūsų kovoje su mirtina pandemija“.

„Moderna“ ir „AstraZeneca“ nuo komentarų susilaikė.

„Johnson & Johnson“ atstovai elektroniniame laiške CNN sako, kad „svarbiausias mūsų prioritetas – mūsų produktus naudojančių pacientų saugumas“, ir kad bendrovė aktyviai bendradarbiauja su JAV ir Europos tarnyboms. Bendrovės atstovai taip pat pabrėžia, kad pandemija „paskatino precedento neturintį bendradarbiavimą ir dalijimąsi turimais duomenis ir informacija“ ir pridūrė manantys, kad „dar aktyvesnis mokslinis bendradarbiavimas padėtų rasti geriausius atsakymus į kylančius klausimus“.

Vos prieš kelias dienas JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai bei Maisto ir vaistų administracija rekomendavo laikinai nutraukti „Johnson & Johnson“ vakcinos naudojimą. Sprendimas priimtas dėl šešių retų ir sudėtingų kraujo krešulių atvejų. Teigiama, kad po vakcinacijos minėtąja vakcina krešulių susiformavo 18- 48 metų amžiaus grupėms moterims, simptomai pasireiškė po 6-13 dienų po skiepo. Kaip teigia ekspertai, tokia rekomendacija – „atsarginė priemonė“, ir pabrėžia, kad tokie krešulių atvejai „ypatingai reti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)