Be to, įtariamasis yra dirbęs šioje kompanijoje, sakė pareigūnai.

Per spaudos konferenciją policijos viršininko pavaduotojas Craigas McCarttas (Kreigas Makartas) patvirtino šaulio tapatybę – tai buvo 19-metis Brandonas Scottas Hole'as (Brendonas Skotas Houlas).

Federalinio tyrimų biuro (FTB) specialusis agentas Paulas Keenanas (Polas Kinanas) sakė, kad B. S. Hole'ą praėjusių metų balandį apklausė FTB ir kad pareigūnai iš jo konfiskavo šautuvą, pranešė leidinys „Indianapolis Star“.

C. McCarttas nurodė, kad B. S. Hole'as dar pernai dirbo „FedEx“, tačiau nėra žinoma, kodėl jis išėjo iš darbo ir ar palaikė ryšius su to objekto, kur įvyko šaudynės, darbuotojais.

Pasak policijos viršininko pavaduotojo, pareigūnai dar aiškinasi ketvirtadienio šaudynių motyvą.

C. McCarttas teigė, kad pareigūnai vis dar nustatinėja aukų tapatybes ir kad dar ne visoms aukų šeimoms buvo pranešta apie nelaimę.

Keturi iš žuvusiųjų buvo Pietų Azijos sikhų religijos pasekėjai, patvirtino sikhų organizacija, keldama klausimus, ar užpuoliko motyvai negalėjo būti rasiniai ar etniniai.

Visos aukos surastos netoli Indianapolio tarptautinio oro uosto esančiame „FedEx“ objekte, kur užpuolikas pradėjo šaudyti.

Užpuolikas po šaudynių nusižudė, pranešė policija.

Šaudynių virtinė

Pastarosiomis savaitėmis Jungtinėse Valstijose būta kelių šaudynių. Praėjusio mėnesio pabaigoje Kalifornijos pietuose viename biurų pastate buvo nušauti keturi žmonės, tarp jų vaikas.

Kovo 22 dieną 10 žmonių buvo nušauta bakalėjos parduotuvėje Boulderyje Kolorado valstijoje.

Keliomis dienomis anksčiau Atlantoje Džordžijoje užpuolikas SPA centruose nušovė aštuonis žmones, tarp jų šešias azijiečių kilmės moteris.

Kiekvienais metais šalyje nuo šaunamųjų ginklų žūsta kone 40 tūkst. žmonių. Daugiau kaip pusė šių incidentų būna savižudybės.

Ginklų kontrolės klausimas JAV yra politiškai itin jautrus.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šį mėnesį paskelbė šešias priemones, turinčias padėti spręsti smurto panaudojant šaunamuosius ginklus krizę.

„Tai tarptautinė gėda, – Baltuosiuose rūmuose Kongreso nariams ir ginklų kontrolės aktyvistams sakė demokratas J. Bidenas. – Užteks maldų. Laikas imtis veiksmų.“

Priemones iškart užsipuolė respublikonai; vienas partijos lyderių Atstovų Rūmuose Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis) jas pavadino nekonstitucinėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)