Įtariamasis, įvardijamas kaip Validas D., yra kaltinamas „padaręs pareiškimą dėl pasirengimo įvykdyti žmogžudystę, sunkaus smurto akto, keliančio pavojų valstybei ir pažeidžiančio ginklų įstatymą“, nurodė prokurorai.

Jis buvo suimtas sausio mėnesį ir jam buvo paskirta kardomoji kalinimo priemonė.

Įtariama, kad Validas D. gavo nurodymą parūpinti ginklą, kuriuo buvo įvykdyta žmogžudystė, ir susisiekti su žudiku Vokietijoje. Jis taip pat turėjo sekti auką ir atlikti vairuotojo vaidmenį nusikaltimo metu.

Jam pavyko slapta įvežti žudiką į Vokietiją ir gauti šaunamąjį ginklą su duslintuvu, sakė prokurorai.

Spalio mėnesį Vokietijoje prieš teismą stojo kitas Rusijos pilietis, teisiamas dėl buvusio čečėnų vado nužudymo viename Berlyno parke. Įtariama, kad žmogžudystė buvo įvykdyta Maskvos užsakymu.

55 metų vyras, prokurorų įvardijamas kaip Vadimas Krasikovas arba Vadimas Sokolovas, yra kaltinamas nušovęs čečėnų kilmės Sakartvelo pilietį 40 metų Tornikę Kavtarašvilį Berlyno Tyrgarteno rajone 2019-ųjų rugpjūčio 23 dieną.

Naujas tyrimas pradedamas tarp Vokietijos ir Rusijos augant įtampai dėl padėties Ukrainoje, Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimo ir įkalinimo.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pabrėžia būtinybę palaikyti dialogą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, tačiau pastaraisiais mėnesiais ji sugriežtino savo toną.

Rusija savo veiksmais jau daug metų erzina Vakarų valstybes – nuo Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksijos iki kišimosi į rinkimus ir paramos prezidento Basharo al Assado režimui Sirijoje.

Pernai A. Merkel taip pat atskleidė, kad yra tapusi Rusijos kompiuterinių įsilaužėlių taikiniu, ir pareiškė turinti konkrečių šių „pasipiktinimą keliančių“ bandymų šnipinėti įrodymų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)