Ketvirtadienį Estijos parlamente buvo surengta diskusija pavadinimu „Klimatui nekenkianti Estija – iki 2035-ųjų?“ Tarp pranešėjų buvo keletas ekspertų. Posėdžio metu iš anksto prašymą pateikę parlamentarai turėjo galimybę pateikti klausimų. Be kitų parlamentarų, norą pasisakyti išreiškė partijos „Isamaa“ narys ir buvęs pankroko scenos atstovas Tarmo Kruusimae.

Atėjus politiko eilei, jo vaizdo kameros perteikiamas vaizdas atsidūrė pagrindiniame didžiajame ekrane. Tačiau vaizdas nebuvo įprastas – visi išvydo lovoje gulintį T. Kruusimae. Jis garino elektroninę cigaretę ir atsipalaidavęs klausėsi muzikos. Parlamentaras neatrodė susidomėjęs dalyvavimu diskusijoje.


„Tarmo, užduokite klausimą“, – paragino parlamento pirmininko pavaduotojas Martinas Helme. „Tarmo, turite galimybę užduoti klausimą“, – pakartojo M. Helme. Tačiau atsakymo į jo raginimą nebuvo. Miegamajame įsitaisęs ir atsipalaidavęs parlamentaras tiesiog leido iš burnos veržtis dūmams. Prabėgus kelioms sekundėms, per kurias T. Kruusimae taip ir neištarė nė žodžio, ryšys nutrūko.

„Panašu, kad pasisakyti jis nenori. Pereikime prie kito klausimo“, – nusprendė M. Helme, sunkiai tramdydamas šypseną dėl neįprastos situacijos.

Po šio įvykio su T. Kruusimae susisiekė apie įžymybes rašantis leidinys „Kroonika“ ir pasiteiravo, kodėl jis parlamento posėdžio metu neištarė nė žodžio.

„Toks tas nuotolinio darbo žavesys ir vargas, – leidiniui sakė T. Kruusimae. – Manau, darbas parlamente yra labai svarbus. Tai, kas įvyko mano atveju – susimovimas, taip nutinka.“

Jis pridūrė dar tik laukęs savo eilės kalbėti, o jei būtų žinojęs, kad jau atėjo jo metas užduoti klausimus, būtų apsivilkęs marškinius, o fonas būtų buvęs kitoks.

T. Kruusimae yra buvęs pankroko grupės narys, jo sceninis vardas – Kojamees. Dėl šios priežasties vaizdo įrašas paskatino estus laidyti juokelius apie rokenrolišką gyvenimo būdą, kurio T. Kruusimae neužmiršta net būdamas parlamento nariu. Kiti juokavo, kad parlamentaro darbas, panašu, nesunkus: tereikia mėgautis gyvenimu, laisvalaikiu ir už tai gauti daugiau nei keturių tūkstančių eurų atlyginimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)