Bendrovė „De Poli Tankers“ nurodė, jog džiaugiasi galėdama pranešti, kad „visi 15 pareigūnų ir įgulos narių, kovo 11 dieną pagrobtų iš laivo „DAVIDE B“ Gvinėjos įlankoje, buvo paleisti“.

Iš Rygos į didžiausią Nigerijos miestą Lagosą plaukusio laivo įgulą sudarė 21 narys; tarp jų esama Ukrainos, Rumunijos ir Filipinų piliečių.

„Jūrininkai saugūs ir gali grįžti į šeimas Rytų Europoje ir Filipinuose, gali atsigauti po šios didelį susirūpinimą keliančios situacijos“, – sakoma bendrovės pareiškime.

Maltoje registruotą „DAVIDE B“ piratai užpuolė maždaug 210 jūrmylių (390 km) į pietus nuo Kotonu Benine.

Šeši kiti įgulos nariai nenukentėjo ir liko laive.

Laivų užpuolimai dėl išpirkos Gvinėjos įlankoje tapo įprasti. Dažniausiai tuo užsiima piratai iš Nigerijos.

Kaip nurodo Tarptautinis laivybos biuras (IMB), pernai Gvinėjos įlankoje buvo įvykdyta daugiau kaip 95 proc. visų pagrobimų jūrose: 130 iš 135 atvejų.

Praėjusį mėnesį pasaulio laivybos milžinė „Maersk“ paragino pradėti didelę karinių jūrų laivynų misiją judriems, bet pavojingiems laivybos keliams prie Vakarų Afrikos krantų apsaugoti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)