Vyriausybė teigė, kad nuo pirmadienio lauko erdves galės atidaryti nuo gruodžio neveikiantys barai ir restoranai, o duris taip pat galės atverti kino teatrai ir kitos laisvalaikio vietos bei sporto klubai.

Taip pat bus leidžiama rengti viešus renginius. Jei šie vyks uždarose patalpose, bus leidžiamas iki 50, o jei lauko erdvėse – iki 100 žmonių dalyvavimas, pridūrė vyriausybė. Be kita ko, atnaujinamas kontaktinis ugdymas universitetuose ir kitose aukštosiose mokyklose.

Vyriausybė įspėjo, kad dar per anksti sakyti, ar padidėjęs socialinių kontaktų skaičius per Velykas lems naują infekcijų šuolį.
Tačiau vyriausybės pranešime pabrėžiama, kad „su šiuo švelninimu susijusi rizika yra priimtina“.

Sveikatos apsaugos ministras Alainas Bersetas reporteriams sakė, kad pastaraisiais mėnesiais taikyta lėto apribojimų atšaukimo strategija leido šaliai „išlaikyti pandemijos kontrolę“.

Tačiau A. Bersetas įspėjo, kad apribojimų švelninimo nereikėtų laikyti ženklu, kad pavojus praėjo ir žmonės gali nebesisaugoti.

„Taip tikrai nėra, – teigė ministras. – Turime ir toliau būti atsargūs.“
Šveicarijoje, kurioje gyvena 8,6 mln. žmonių, nuo pandemijos pradžios nustatyta daugiau kaip 625 tūkst. koronavirusinės infekcijos atvejų ir 9 790 mirčių.

Šalyje iki šiol suskiepyta 1,8 mln. vakcinos dozių, abi imunitetui sukurti reikalingas dozes kol kas gavo 686 tūkst. žmonių. Tai viena didžiausių visiškai paskiepytų populiacijos dalių Europoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)