„Pagrindinis dėmesys derybose bus skirtas Afganistanui. Kiti klausimai, kuriuos ketinama aptarti, yra dabartiniai įvykiai prie Ukrainos ir Rusijos sienos ir branduolinis susitarimas su Iranu“, – sakoma Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Po vadinamojo ketverto susitikimo bus surengtos platesnės NATO gynybos ir užsienio reikalų ministrų derybos.

Pasak JAV pareigūnų, prezidentas Joe Bidenas trečiadienį oficialiai paskelbs, kad visi amerikiečių kariai iš Afganistano bus išvesti iki 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų 20-ųjų metinių, taip užbaigiant ilgiausią Amerikos karą. Sprendimas priimtas nepaisant didėjančių nuogąstavimų dėl Talibano pergalės.

Anksčiau trečiadienį Vokietijos gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer sakė, kad atsižvelgiant į JAV grafiką NATO pajėgų išvedimo galima tikėtis rugsėjį.

„Visuomet sakydavome: ten eisime drauge ir iš ten išeisime drauge, – visuomeninei televizijai ARD sakė ministrė. – Aš už tvarkingą išvedimą, štai kodėl manau, kad mes (NATO) šiandien dėl to sutarsime.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)