Kaip matoma liudininkų darytose nuotraukose ir teigiama Delfi.lv pasiekusioje informacijoje, vakarėlio šeimininkas buvo Rusijos Federacijos karo atašė Ruslanas Ušakovas.

Garsia muzika pasipiktinę kaimynai iškvietė policiją, tačiau po neilgo pokalbio su R. Ušakovu pareigūnai išvažiavo taip ir nesiėmę jokių veiksmų. Pats karo atašė netrukus kaimynams pradėjo rodyti nepadorius gestus.

Rygos policijos atstovė Lasma Greidanė Delfi.lv patvirtino, kad kovo 27 dieną iš tikrųjų į vieną Kergaragsės rajono namą gauti net du iškvietimai dėl neteisėto susibūrimo ir galimų COVID-19 ribojimų pažeidimo.

Ruslanas Ušakovas

Į pirmąjį iškvietimą sureagavo valstybinė policija, o į antrą, maždaug po valandos, atvyko vietos komisariato pareigūnai.

Kaip žurnalistams aiškina L. Greidanė, „paisydami turimų įgaliojimų, apžiūrėję privataus namo kiemą, pareigūnai jokių pažeidimų nenustatė“. Valstybinės policijos atstovai tokio iškvietimo faktą patvirtino.

Ruslanas Ušakovas

„Policija sureagavo ir nurodytu adresu išvyko patrulių ekipažas. Tik informacija nepasitvirtino – namo kieme buvo tik vieno namų ūkio nariai“, – teigia valstybinės policijos atstovė Ancė Pozitė.

Liudininkai pasakoja, kad policija neįėjo į namo vidų, kur slėpėsi likę vakarėlio dalyviai. Pasibaigus linksmybėms, jie išsivažinėjo automobiliais su diplomatiniais numeriais.

Ruslanas Ušakovas

Po Delfi.lv paviešintų nuotraukų Latvijos užsienio reikalų ministerija išreiškė protestą laikinai Rusijos ambasadai Latvijoje vadovaujančiam Vadimui Vasiljevui. Apie tai skelbia Latvijos užsienio reikalų ministerijos atstovai spaudai.

Užsienio reikalų ministerija labai rimtai vertina minėtąjį incidentą ir tokius veiksmus įvardija kaip nepriimtinus.

„Vienos konvencija numato konkrečių privilegijų, tačiau bet kuriam diplomatinės tarnybos pareigūnui derėtų elgtis pagarbiai ir paisyti šalies, kurioje dirba, teisės normų. Taip pat būtina gerbti pareigūnus, vykdančius profesinę pareigą“, – teigiama pranešime.

Rusijos užsienio reikalų ministerija apie šį incidentą savo komentaro nepateikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)