Taipėjus teigė, kad buvęs senatorius Christopheris Doddas ir buvę valstybės sekretoriaus pavaduotojai Richardas Armitage'as ir Jamesas Steinbergas nusileis Taivano sostinėje trečiadienio vakare.

„Šis vizitas dar kartą patvirtina tvirtą Taivano ir Jungtinių Valstijų ryšį. Jis yra tvirtas kaip uola“, – sakė Taivano Prezidentūros atstovas Xavieras Changas.

23 mln. Taivano gyventojų nuolat susiduria su Kinijos karinės intervencijos grėsme. Taivaną laikantis savo dalimi Pekinas naudoja diplomatines, ekonomines ir karines priemones, kad jį izoliuotų. Pastaraisiais metais Pekinas vis dažniau žvangina ginklais, o vien pirmadienį šalia Taivano oro erdvės praskrido 25 Kinijos naikintuvai ir bombonešiai.

Vašingtonas diplomatiškai pripažįsta Kiniją, o ne Taivaną jau nuo 1979 m., tačiau jis taip pat palaiko santykius su Taipėjumi ir pagal Kongreso priimtą įstatymą yra įpareigotas parduoti Taivanui gynybinės ginkluotės. JAV taip pat prieštarauja bet kokiam Kinijos bandymui jėga pakeisti Taivano likimą.

Ši neoficiali delegacija Taivane lankysis per 42-ąsias priimto įstatymo – Santykių su Taivanu akto – metines, kurias, būdamas jaunu senatoriumi, pasirašė pats J. Bidenas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją