Pasak Valstybės departamento, A. Blinkenas derybas Belgijos sostinėje pradės antradienį, o trečiadienį į jas įsitrauks ir JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as pirmadienį sakė, kad A. Blinkenas pasinaudodamas šiuo vizitu „vėl patvirtins JAV įsipareigojimą transatlantiniam aljansui kaip svarbiai partnerystei siekiant bendrų tikslų“.

Vizitas surengtas prieš ankstesnio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos nustatytą gegužės 1-osios terminą JAV vadovaujamos koalicijos kariams iš Afganistano išvesti. Pasak JAV prezidento Joe Bideno ir kitų pareigūnų, šio termino tikriausiai nebus laikomasi, nes Afganistano vyriausybės ir Talibano taikos derybos dar nedavė jokių rezultatų.

Be to, susitikimai Briuselyje rengiami kilus Vakarų susirūpinimui dėl Rusijos pajėgų telkimo prie Ukrainos sienos ir augant įtampai tarp Ukrainos pajėgų ir prorusiškų separatistų šios šalies rytuose.

JAV valstybės sekretorius taip pat turėtų aptarti intensyvėjančią, Europos Sąjungos remiamą diplomatiją dėl daugiašalio susitarimo su Iranu jo branduolinės programos apribojimo klausimu gaivinimo.

A. Blinkenas panašioms diskusijoms į Briuselį buvo nuvykęs ir praėjusį mėnesį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)