„Ką matėme iki šiol ir tai, kas kelia mums realų nerimą, yra vis labiau agresyvėjantys vyriausybės Pekine veiksmai Taivano atžvilgiu, didinantys įtampą Taivano sąsiauryje“, – NBC kanalo laidoje „Meet the Press“ kalbėdamas sakė A. Blinkenas.

Jis pabrėžė, kad JAV turi ilgalaikių įsipareigojimų Taivanui „siekiant užtikrinti, kad Taivanas turėtų galimybę apsiginti, bei siekiant užtikrinti, kad mes palaikome taiką ir saugumą Ramiojo vandenyno vakaruose“.

A. Blinkenas vengė atsakyti, ar JAV atsakytų karine prasme į kokius nors Kinijos veiksmus Taivano atžvilgiu, tačiau pridūrė: „Galiu tik pasakyti, kad būtų rimta klaida bet kam mėginti jėga pakeisti dabartinį status quo“.

Jungtinėms Valstijoms jau kurį laiką kelia nerimą Kinijos karinės galios augimas regione, įskaitant jos agresyvius veiksmus regiono vandenynuose bei karinių lėktuvų skrydžius netoli Taivano.

Pekinas Taivaną laiko savo teritoriją, kurią, jeigu prireiktų, yra pasirengęs vėl prisijungti jėga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)