Anot duomenų, tarp žuvusiųjų yra 22 armijos kariai ir 31 sukilėlis. Pranešama, kad husiams pavyko užkariauti nedidelę teritoriją. Tačiau regiono sostinei Maribui esą pavojaus nėra.

Saudo Arabijos vadovaujama karinė koalicija rengė antskrydžius prieš sukilėlių pozicijas. Tačiau tai nesulaikė husių nuo Maribo puolimo.

Nafta turtingas Maribas yra paskutinysis Jemeno vyriausybės bastionas husių sukilėlių kontroliuojamoje šiaurinėje šalies dalyje. Nuo vasario sukilėliai mėgina užimti Maribą. Praėjusiomis savaitėmis husių sukilėliai sustiprino ir raketų bei bepiločių atakas prieš Saudo Arabiją. Rijado siūlomas paliaubas jie atmeta.

Jemeno vyriausybinių pajėgų pralaimėjimas kovoje dėl Maribo būtų didelis smūgis prezidento Abdo Rabbo Mansuro Hadžio vyriausybei. Tai dar labiau pablogintų ir humanitarinę krizę Jemene. Maribą juosiančioje dykumoje šimtai tūkstančių vidaus pabėgėlių jau gyvena katastrofiškomis sąlygomis.

Jemene beveik šešerius metus vyksta karas tarp Saudo Arabijos ir kitų arabų valstybių remiamų prezidento A. R. M. Hadžio dalinių ir husių sukilėlių, kuriuos remia Iranas. Žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus. JT padėtį Jemene vadina sunkiausia humanitarine krize pasaulyje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)