„Chunta turi pajusti šių siaubingų veiksmų kainą. Regiono stabilumas ir klestėjimas priklauso nuo skubių veiksmų“, – JT Saugumo Tarybos posėdžio metu teigė JAV ambasadorė Linda Thomas-Greenfield.

„Kariuomenė ignoruoja mūsų smerkimą, tai – išbandymas Saugumo Tarybai“, – teigė ji.

„Ar Taryba ginčysis dėl žodžių dar viename pareiškime, ar mes veiksime, kad apsaugotume Birmos žmonių gyvybes?“, – klausė L. Thomas-Greenfield, pavadindama Mianmarą ankstesniu pavadinimu.

Ne nuolatinė Saugumo Tarybos narė Estija teigė, kad institucija turėtų parengti rezoliucijos projektą, į kurį būtų įtrauktos sankcijos Mianmarui, įskaitant tarptautinį ginklų embargą.

„JT Saugumo Taryba yra vienintelis subjektas pasaulyje, turintis teisėtą galią apsaugoti pavojuje atsidūrusias valstybes, todėl organizacija turėtų išnaudoti visas galimybes ir nutraukti šią siaubingą situaciją“, – teigė Estijos ambasadorius Svenas Jurgensonas.

Rusija ir Kinija Saugumo Taryboje turi veto teisę, istoriškai joms būdinga prieštarauti tarptautinėms sankcijoms, tačiau Pekinas – kariuomenės pirminis sąjungininkas – pareiškė vis didėjantį susirūpinimą dėl nestabilumo kaimyninėje valstybėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)