Giorgas Karaivazas , privačios televizijos „Star“ žurnalistas, vedęs naujienų tinklaraštį bloko.gr., buvo nušautas Atėnų pietiniame Alimoso rajone, sakė šaltinis policijoje.

„Ši žmogžudystė sukrėtė mus visus, – pareiškė vyriausybės atstovė Aristotelija Peloni. – Pareigūnai jau tiria šį įvykį.“

Remiantis pranešimais, žurnalistą nušovė du vyrai, atvažiavę motociklu.

„Tinklaraščio bloko.gr įkūrėjo ir savininko su mumis nebėra“, – skelbė žinutė G. Karaivazo tinklaraštyje.

„Kažkas nusprendė jį nutildyti, sustabdyti jį kulkomis, kad nerašytų savo straipsnių“, – priduriama pranešime.

Remiantis pranešimais, G. Karaivazas, vienas iš ilgiausiai dirbančių ir geriausiai žinomų kriminalinių žurnalistų, buvo vedęs ir turėjo vaiką.

„Negaliu net suvokti šios informacijos, pažinojau šį žmogų 32 metus“, – sakė kitas televizijos „Star“ žurnalistas Vajosas Syrosas naujienų laidoje.

Nors Graikijos žiniasklaidos redakcijos dažnai būna nuniokojamos vandalų arba apmėtomos padegamosiomis bombomis, žurnalisto nužudymas Graikijoje yra retenybė.

Kartais grasinimų sulaukiantys žurnalistai kreipiasi į policiją apsaugos, tačiau, remiantis pranešimais, G. Karaivazas nebuvo saugomas pareigūnų.

Incidentas įvyko kaip tik tuo metu, kai Graikijos pareigūnai sulaikė kritikos dėl per didelių policijos pajėgų skyrimo vieno prieštaringai vertinamo televizijos laidų vedėjo apsaugai.

Kelios valandos iki G. Karaivazo nužudymo piliečių apsaugos ministras Michalis Chrizohoidis parlamente pareiškė, kad valstybės apsauga naudojasi „viešosios erdvės žiurkės“, kurios jos net nenusipelnė.

„Pastaruosius 20 metų kiekvienas (už policiją atsakingas) ministras bandė nuimti pareigūnus nuo „ypatingai svarbių asmenų apsaugos pareigų“ ir sugrąžinti juos į priešakines pozicijas“, – sakė ministras.

Liepos mėnesį bulvarinio laikraščio savininkas Stefanas Chiosas išgyveno pasikėsinimą nužudyti, kai prie jo namų jį pašovė vyras su gobtuvu.

Šios bylos tyrimas dar nebaigtas.

2010 metais prie namų buvo nušautas tiriamosios žurnalistikos atstovas, tinklaraštininkas Sokratis Giolijas. Tuo metu valstybinė televizija NET pranešė, kad jis rinko medžiagą apie korupciją.

Atsakomybę už nusikaltimą prisiėmė šešėlinė kraštutinių kairiųjų grupė, tačiau nusikaltimas taip ir nebuvo išaiškintas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)