Premjeras Scottas Morrisonas apie sutartį paskelbė penktadienį. Ankstesnę dieną šalis pranešė nutraukianti jaunesnių nei 50 m. žmonių skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina.

Pasak jo, tai reiškia, kad Australija iki šių metų pabaigos iš viso gaus 40 mln. „Pfizer“ vakcinos dozių, ar užtektinai paskiepyti 20 mln. žmonių šalyje, kuri turi 26 mln. gyventojų.

Australija sprendimą dėl „AstraZeneca“ priemė po to, kai Europos vaistų agentūra (EVA) šią savaitę paskelbė, kad aptiko „galimą sąsają“ tarp šio preparato ir retų kraujo krešulių, nors reguliuotojai laikosi ankstesnės nuomonės ir teigia, jog šios vakcinos nauda nusveria riziką.

Sprendimas žymi lūžį Australijos skiepijimo kampanijoje ir veikiausiai reiškia, kad šaliai teks atidėti planus iki spalio imunizuoti visą populiaciją.

Didelė Australijos strategijos dalis buvo gaminti savo pačios vakcinas ir jų neimportuoti iš kitų šalių. Australija planavo pasigaminti 50 mln. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, arba užtektinai 25 mln. žmonių. Šalis neturėjo planų gamintis kitų kompanijų vakcinų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)