Kol kas neaišku, kas atsakingas už tą ataką, tačiau Benujė priklauso Nigerijos vidurio juostos regionui, kur gaujos griebėsi ginklų po daugelį metų trukusių klajoklių gyvulių augintojų ir žemdirbių bendruomenių susirėmimų.

„Benujės valstijoje veikiantys Nigerijos armijos kariai buvo užpulti, kuomet vykdė įprastą operatyvinę užduotį“, – pareiškime nurodė ginkluotųjų pajėgų atstovas Mohammedas Yerima, nepatikslinęs, kada buvo įvykdytas išpuolis.

Kariuomenė nurodė mėginanti susekti užpuolikus.

Praėjusį mėnesį Benujės valstijos gubernatorius Samuelis Ortomas pareiškė, kad keliaudamas vilkstinėje išvengė ginkluotų piemenų užpuolimo.

Vidurio Nigerijoje jau daugelį metų vyksta kruvini susirėmimai tarp klajojančių fulanių ganytojų ir ūkininkų, konfliktuojančių dėl žemės, ganyklų ir vandens išteklių.

Nigerijos saugumo pajėgos kovoja keliais frontais: su prieš daugiau nei dešimtmetį sukilusiais džihadistais šiaurės rytuose, nusikalstamomis grupuotėmis šiaurės vakaruose ir separatistų sukarintomis pajėgomis pietryčiuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)