Ll. Austinas taps prezidento Joe Bideno administracijos aukščiausio rango pareigūnu, iki šiol apsilankiusiu Izraelyje. Jis susitiks su premjeru Benjaminu Netanyahu ir gynybos ministru Benny Gantzu, aptars su jais „bendrus prioritetus“ ir dar kartą patvirtins Vašingtono įsipareigojimą padėti užtikrinti Izraelio karinį pranašumą prieš kaimynines šalis, nurodė Gynybos departamentas.

Europoje Ll. Austinas surengs derybas su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annegret Kramp-Karrenbauer ir kanclerės patarėjus užsienio ir saugumo politikos reikalams Janu Heckeriu (Janu Hekeriu), NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu ir Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi Benu Wallace'u.

Ll. Austinas iš Vašingtono išvyks šeštadienį, bet jo vizitų kiekvienoje šalyje datos nebuvo pateiktos.

Kelionė vyks vėl padidėjus įtampai tarp Izraelio ir Irano, nors J. Bideno administracija mėgina plėtoti dialogą su Teheranu ir ketina grįžti į 2015 metų daugiašalę sutartį dėl šiitiškos respublikos branduolinės programos, iš kurios Vašingtoną išvedė ankstesnis JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Tuo metu Europoje tvyro susirūpinimas dėl Rusijos pajėgų telkimo prie sienos su Ukraina.

„Rusija dabar prie sienos su Ukraina turi daugiau karių negu bet kuriuo metu nuo 2014 metų“, – ketvirtadienį pabrėžė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki ir pridūrė, kad J. Bidenas dėl to yra „vis labiau susirūpinęs“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)