JAV Iždo departamentas teigė, kad blokuos visą šios kompanijos, kuri Mianmare užsiima nefrito ir kitų brangakmenių kasyba ir pardavimu, turtą ir draus su ja vykdyti bet kokius sandorius.

Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios „atimti iš Birmos kariuomenės finansavimo šaltinius, įskaitant (finansavimą) iš svarbių, visoje Birmoje veikiančių valstybinių įmonių“, sakė Iždo departamento Užsienio lėšų kontrolės biuro (OFAC) vadovė Andrea Gacki, panaudodama buvusį Mianmaro pavadinimą.

„Jungtinės Valstijos toliau nepailstamai dirbs, tuo pat metu ir su partneriais regione ir pasaulyje, siekdamos palaikyti demokratijos ir teisinės valstybės atkūrimą Birmoje ir priversti atsakyti tuos, kurie siekia pakenkti šioms vertybėms“, – pridūrė ji.

JAV jau yra paskelbusios tikslinių sankcijų Mianmaro kariuomenės vadams, kurie vasario 1 d. užgrobė valdžią, suėmė civilinę lyderę Aung San Suu Kyi ir pradėjo susidorojimą su kilusiais protestais, per kuriuos žuvo šimtai žmonių.

Tačiau naujausiomis sankcijomis nebuvo grįžta prie visiško JAV draudimo šalyje parduoti Mianmaro nefritą ir rubinus, kuris buvo taikytas per ankstesnį valdžios užgrobimą.

Vadinamasis JADE teisės aktas, kurį JAV Kongresas atšaukė 2016 m., buvo prieštaringai vertinamas, Vašingtonui jį palaikius, tačiau kitiems kritikavus, jog jis gali pakenkti nedideliems kalnakasiams ir prekybininkams, kurie jau kentė nuo karinės valdžios.

Tačiau Iždo departamentas teigė, kad naujosiomis sankcijomis „nesitaikoma į Birmos žmones“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)