Džihadistai užpuolė režimo pajėgas dykumų regione, kurį arabai vadina Badija, o po to viename kaime pagrobė aštuonis policininkus ir 11 civilių.

Valstybinė Sirijos naujienų agentūra taip pat informavo, kad džihadistai pagrobė „kažkiek gyventojų“ Chamos provincijos Sano kaime, jiems išėjus ieškoti grybų triufelių.

Taip pat buvo sužalota žmonių, jie nugabenti į ligoninę, nurodė agentūra.

IS kovotojai pastaraisiais mėnesiais rengia daugiau išpuolių prieš režimo pajėgas didžiulėje dykumoje, besidriekiančioje per centrinę Siriją iki rytinės sienos su Iraku.

Džihadistai grobia civilius, piemenis ir karius, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

„Pagrobtieji paprastai nužudomi, ypač jei jie yra režimo pajėgų nariai“, – nurodė jis.

Jis pridūrė, kad antradienį džihadistai pagrobė daugiausia žmonių nuo to laiko, kai jie prarado paskutines savo „kalifato“, kurį IS 2014 metais paskelbė įkurianti didelėje dalyje Sirijos ir kaimyninio Irako teritorijų, liekanas.

Džihadistai buvo išstumti iš paskutinio savo teritorijos lopinėlio Sirijos rytuose 2019 metų kovą, tačiau jie tebesislapsto didžiulėje Sirijos dykumoje.

2018 metais per 250 gyvybių pareikalavusį reidą Sirijos Suveidos provincijoje IS pagrobė apie 30 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų. Keli iš pagrobtųjų buvo nužudyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)