Teherano karinis prokuroras Gholamabbasas Torki tai pareiškė antradienį, perduodamas pareigas Nasserui Serajui.

Pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA ir Irano teismų sistemos naujienų agentūra „Mizan“ paskelbė šiuos Gh. Torki komentarus, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

2020 metų sausio 8 dieną į Kijevą turėjęs skristi Ukrainos tarptautinių oro linijų (MAU) lėktuvas „Boeing 737-800“ buvo numuštas dviem raketomis ir sudužo vos pakilęs iš Teherano pagrindinio oro uosto.

Šiitiška respublika iš pradžių dėl lėktuvo katastrofos kaltino technines problemas, bet po trijų dienų prisipažino, kad jos pajėgos dėl „žmogiškosios klaidos“ numušė ukrainiečių orlaivį dviem raketomis „žemė–oras“.

Pernai paskelbtose preliminariose katastrofos tyrimo ataskaitose Irano pareigūnai dėl lainerio numušimo apkaltino oro erdvės gynybos operatorių, kuris esą palaikė „Boeing 737-800“ amerikiečių sparnuotąja raketa ir paleido ugnį.

Per katastrofą žuvo visi 176 laineriu skridę žmonės.

Ukrainiečių orlaivis buvo numuštas tą pačią dieną, kai Iranas paleido balistinių raketų į Irako bazes, kur dislokuotos JAV pajėgos. Apšaudymas buvo surengtas keršijant už įtakingo iraniečių generolo Qasemo Soleimani žūtį per JAV bepiločio orlaivio smūgį Bagdade.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)