„Grasinimų ir spaudimo kursas, įskaitant sankcijų naudojimą dabartinės Mianmaro valdžios atžvilgiu, neturi ateities ir yra nepaprastai pavojingas“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovą.

Tokios politikos priemonės „pastumtų mianmariečius didelio pilietinio konflikto link“, tvirtino atstovas.

Mianmare vasario 1 d. buvo įvykdytas karinis perversmas ir nuversta civilinė šalies valdžia bei de facto vadovė Aung San Suu Kyi.
Vietos stebėtojų duomenimis, per neramumus po karinio perversmo žuvo jau daugiau nei 550 žmonių.

Tarptautinė bendruomenė siekė didinti spaudimą kariuomenei per sankcijas jos verslo interesams, įskaitant prekybą nefritais ir rubinais.

Vis dėlto, iki šiol nei sankcijos, nei raginimai nutraukti smurtą nepaveikė karinės chuntos, bandančios numalšinti Mianmaro gyventojų nepasitenkinimą.

Praėjusią savaitę Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba vienbalsiai „išreiškė gilų susirūpinimą dėl sparčiai prastėjančios padėties“.

Rusija savo ruožtu siekia glaudesnių ryšių su Mianmaro karine chunta, o Rusijos gynybos viceministras Aleksandras Fominas apsilankė kovą vykusiame kasmetiniame kariniame parade. Tuo metu, kai vyko paradas, per protestus buvo žuvę jau daugiau nei 100 žmonių.

Parade savo karinę techniką, įskaitant T-72 tankus, MiG-29 naikintuvus ir Mi-24 sraigtasparnius, pademonstravo ir Rusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)