Pasak vietos gyventojo Uche Okaforo, išpuoliai Imo valstijos Overio mieste prasidėjo pirmadienį apie 2 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku ir truko apie dvi valandas. Ginkluoti asmenys taip pat užpuolė įvarius kitus policijos ir kariuomenės pastatus, informavo valdžios institucijos.

„Dedamos visos įmanomos pastangos vėl suimti pabėgusius sulaikytuosius“, – pažymėjo Nigerijos kalėjimo atstovas Francis Enobore'as, pridūręs, kad per incidentą dar 35 kaliniai liko už grotų.

Koordinuoti išpuoliai buvo įvykdyti nepraėjus nė dviem savaitėms po kitos smurto bangos Nigerijos pietryčiuose, kai per išpuolius prieš keturias policijos nuovadas, kariuomenės kontrolės postus ir kalėjimų transporto priemones žuvo mažiausiai tuzinas saugumo pareigūnų.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už incidentą, tačiau Nigerijos policijos generalinis inspektorius dėl atakų apkaltino vieno separatistų judėjimo sukarintas pajėgas „Rytų saugumo tinklas“ (RST), aktyviai veikiančias regione. RST teigia ginančios etninius igbus nuo juos žudančių užsienio ginkluotų įsibrovėlių.

Anot policijos, per naktį prasiveržusį smurtą kovotojai buvo gerai ginkluoti kulkosvaidžiais, granatsvaidžiais ir savadarbiais sprogstamaisiais įtaisais.

„Užpuolikų mėginimui patekti į ginklų sandėlį policijos būstinėje buvo visokeriopai ir tinkamai priešinamasi“, – rašoma policijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją