Indonezijos nacionalinė nelaimių padarinių mažinimo agentūra pranešė užregistravusi 130 aukų atokių salų grupėje šalia Rytų Timoro, kur dar 27 asmenys oficialiai laikomi žuvusiais.

Indonezijoje gelbėtojai karštligiškai ieškojo daugiau nei 70 žmonių, tebelaikomų dingusiais. Per operacijas buvo buldozeriais valomi ciklono „Seroja“ palikti griuvėsiai.

Smarkios liūtys regione sukėlė potvynių ir žemės nuošliaužų, pavertusių nedideles bendruomenes purvo apsemtomis dykvietėmis. Tose vietovėse buvo išversta daug medžių, o tūkstančiams žmonių teko persikelti į evakuacijos centrus.

Pasak tarnybų, per šią stichinę nelaimę tūkstančiai namų, taip pat kažkiek ligoninių ir tiltų buvo apgadinti ar sunaikinti, o daugiau kaip 10 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

„Dar kelias ateinančias dienas gali vyrauti [ciklono atnešti] ekstremalūs orai“, – perspėjo Nacionalinės nelaimių padarinių mažinimo agentūros atstovas Raditya Jati.

Audra slinko vakarinės Australijos pakrantės link.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją